Vakantie Frankrijk nog populair bij afwezigheid Nederlands elftal op het EK 2016?

Maken we als 'kleine' voetbalnatie nog kans op een ticket naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk 2016?

Die vraag wordt natuurlijk breed uitgemeten in de media. Volgens velen onder ons is de kans zeer klein.
Maar heeft dit invloed voor de Nederlandse vakantiegangers die een vakantie willen boeken naar Frankrijk? Aan de hand van cijfers zien wij een stijging van vakantieboekingen van Nederlanders die dit doen bij Nederlandse vakantiehuis eigenaren. Wij zijn van mening dat dit ook voor de zomer 2016 gaat gebeuren. In Europa is Frankrijk na Spanje het favoriete vakantieland bij uitstek. Buiten Europa is Curaçao erg in trek onder de Nederlandse vakantiegangers.

Echter hebben we in Nederland de laatste jaren steeds warme zomers gehad, waardoor het voor de Nederlandse vakantieganger ook aantrekkelijker geworden is om in eigen land te verblijven. Ook hier zie je dat men vaker direct bij een vakantiehuis eigenaar boekt zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Voor velen voelt het vertrouwd aan om bij een Nederlandse huiseigenaar te boeken en misschien heeft een gunfactor hiermee te maken. De belangrijkste reden is volgens ons het internet. Naast een boekingskantoor heeft bijna elk vakantiehuisje of ander type accommodatie wel een eigen website, gekoppeld aan een social mediakanaal.

In ons eigen land zijn de provincies Gelderland, Overijssel en Zeeland zeer populair. Onder de Nederlandse waddeneilanden is Terschelling de favoriet.

Kortom, Frankrijk blijft populair onder de Nederlanders, maar we zien wel een verschuiving naar ons eigen mooie kikkerlandje.
Het EK kijken zonder het Nederlands elftal kunnen we maar beter doen in een vakantiehuisje in eigen land, nietwaar? ;)

Team,
www.OpVakantiehuis.nl