Online Vakantiehuis huren in Zweden


Een vakantiehuis in Zweden: natuur en cultuur binnen handbereik
Wie van plan is een vakantiehuis in Zweden te huren via OpVakantiehuis.nl ziet het plaatje vast al voor zich: ontelbare meren, rivieren, naaldbossen en uitgestrekte vlaktes in de mystieke sferen van het noorderlicht.
De omgeving van Zweden straalt op veel plaatsen een absolute rust uit. Her en der verspreid staan stuga’s: typisch Zweedse houten huisjes, vaak rood geschilderd. Rendieren, wolven, beren, zelfs de prehistorische veelvraten lopen rond in de vrije natuur.
Jouw eigen stuga huren bij OpVakantiehuis.nl in Zweden en geniet geheel in stijl van alle wonderen die het land je te bieden heeft. Wie extra voordelig op vakantie naar Zweden wilt gaan,
kan ook kiezen voor een last minute vakantiehuis.

Geniet van een vakantiehuis in Zweden met Zweeds design!
En al dat moois bestaat niet alleen uit overweldigende natuur. Zweden heeft zijn bezoekers veel meer te bieden. Wat te denken van prachtige architectuur, vooruitstrevend design en hippe modeketens.
Van de Scandinavische landen is Zweden het grootst. Zweden behoort tot de Europese Unie maar heeft nog wel zijn eigen betaalmiddel, namelijk de Zweedse kroon. Beleef een veelzijdige vakantie vanuit je eigen vakantiehuis in Zweden!

Kies je vakantiehuis in Zweden in het landsdeel van je keuze
Zweden is opgedeeld in 21 provincies, maar wordt vaak grofweg ingedeeld in 3 stukken; Norrland (Noord-Zweden), Svealand (Midden-Zweden) en Götaland (Zuid-Zweden).
Het ruige Norrland is zeer geschikt voor de actieve (winter)sporter. In het uiterste puntje ligt het schitterende Zweeds Lapland, waar in de winter het groene licht van de poolnachten schijnt.
Talloze meren, uitgestrekte bossen en diepe wouden vind je zeker in het midden van Zweden: Svealand, waar een bezoekje aan de prachtige hoofdstad Stockholm zeker niet mag ontbreken.
Verblijf je liever in een vakantiehuis in Götaland, het zuidelijke deel van Zweden, dan geniet je van een mild klimaat en prachtige steden, zoals Göteborg en Malmö.

Ontdek de kinderboekenwereld vanuit je vakantiehuis in Zweden
Zweden is natuurlijk ook het land van de woeste Vikingen, de avontuurlijke Pipi Langkous en de ganzen van Nils Holgersson. In de themaparken komen ze tot leven en zorgen ze voor een dag vol avontuur.
De meeste grote steden hebben een zwemparadijs en ook dierentuinen zijn er volop. Er is zelfs een dierenpark in de stad Stockholm. Een fijne afwisseling voor de kids tijdens een dagje in de stad.

Milde zomers en witte winters in Zweden
Over het algemeen zijn de zomers mild, met weinig neerslag. De winters zijn vaak streng en door de dikke pakken sneeuw behoren skiën en langlaufen tot de mogelijkheden.
Ieder seizoen heeft zijn charmes en mogelijkheden, dat vinden de Zweden zelf ook. Bij iedere seizoenswisseling hoort dan ook een feest, met als bekendste seizoensfeest Midsommar (rond 21 juni), het begin van de zomer.

Wintersport in Zweden
Ook voor je wintersportvakantie kun je in Zweden goed terecht. Zweden biedt vele mogelijkheden voor skiërs, snowboarders en langlaufers. Nood- en Midden-Zweden zijn rijkelijk voorzien van skioorden;
je vindt hier diverse grotere skicentra, zoals Åre (het grootste skigebied van Scandinavië), Idre, Sälen maar ook kleine, knusse skigebiedjes. Naast skiën en langlaufen is er nog van alles te doen in de skigebieden van Midden-Zweden.
Wat denk je van een sneeuwscootersafari, een tochtje met de hondenslede door het prachtige witte landschap, ijsvissen, ijsklimmen, schaatsen, of de Ski Tunnel?
Voor de snowboarders zijn er snow- en funparks, en voor de kleintjes worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd. En na afloop duik je lekker de warme sauna in.
Huur dus ook eens in de winter een knus wintersport chalet in Zweden, en maak kennis met een andere wintersportbestemming!

Varen, rijden of vliegen naar je vakantiehuis in Zweden?
Zweden is op verschillende manieren goed bereikbaar. De snelste manier is uiteraard met het vliegtuig. Lowcost airlines bieden tegenwoordig vele goedkope vluchten aan op regionale luchthavens,
zoals Stockholm Skavsta (80 minuten rijden van Stockholm) waar je huurauto, of de shuttlebus, op je wacht. Of neem bijvoorbeeld in Duitsland in de haven van Kiel de boot en vaar in zo’n 13 uur met de nachtboot naar Göteborg.
Je auto kan eventueel mee in het ruim. Geen zeebenen? Via de tolbrug tussen Kopenhagen en Malmö kun je de hele route rijdend afleggen.
Ideaal, je stapt vanuit je vakantiehuis in Zweden zo je eigen auto weer in om de prachtige omgeving te gaan ontdekken.

Groei aantal OpVakantiehuizen in Zweden
OpVakantiehuis.nl timmert hard aan de weg om haar vakantiehuizenaanbod in Zweden sterk uit te breiden met nog meer aantrekkelijke vakantiehuizen, stuga’s en appartementen, geschikt voor de zomer en winter!